پنجره فرمان (Command window) در متلب (MATLAB)
سایت کافه پروژه درنظر دارد با توجه به درخواست های کاربران عزیز آموزش نرم افزار Matlab را بصورت گام به گام در سایت قرار داده تا بتواند گامی کوچک در راه گسترش فرهنگ آموزش و یادگیری بردارد.در قسمت قبل با شروع کار با متلب و آشنایی با محیط و دستورات آن صحبت کردیم و در این قسمت از آموزش با پنجره فرمان (Command window) در متلب آشنا خواهید شد.
لازم به ذکر است این آموزش برای دانشجویانی که میخواهند انجام پروژه دانشجویی خود را خودشان به عهده بگیرند بسیار پایه ای و مناسب است.انجام پروژه توسط خود شخص همیشه دلنشین تر ار از برون سپاری آن است.اما اگر قصد برون سپاری پروژه خود را دارید سایت کافه پروژه برای انجام پروژه متلب بصورت تجاری و دانشجویی مجریان با تجربه ای دارد که میتواند شما را در انجام پروژه هایتان یاری نماید.
پنجره فرمان(Command window) در MATLAB
به یکی دیگر از آموزش های هیجان انگیز MATLAB خوش آمدید که در آن یکی از مهم ترین پنجره های MATLAB که قرار است بیشتر از همه از آن استفاده کنید را مورد بحث قرار می دهیم. در آموزش قبلی با مبانی MATLAB و انواع پنجره های موجود که در MATLAB استفاده می شود و در هنگام راه اندازی MATLAB در نرم افزار MATLAB وجود دارد، چیزهای زیادی یاد گرفتیم. اطلاعات جالبی در مورد اصول اولیه این محیط توسعه فوق العاده وجود داشت. این مرحله بعدی در آموزش مربوطه است که در آن به بررسی عمیق کاربرد ها و عملکرد پنجره های فرمان می پردازیم. در ادامه نگاهی گذرا به موضوعاتی که قرار است امروز در مورد آنها یاد بگیرید، شده است.
- چگونه می توان پنجره فرمان MATLAB را با جزئیات تعریف کرد؟
- چند نمونه از دستورات مربوط به کمک آنلاین چیست؟
- چگونه می توان از دستورات مفید MATLAB مربوط به متغیر استفاده کرد؟
- اطلاعات مربوط به دستورات مربوط به فایل ها، دایرکتوری ها و رایانه شخصی را که استفاده می کنید، ارائه می شود.
- چند نمونه از نوع معادلات حل شده در خط فرمان چیست؟
- برای انجام پروژه های متلب این پنجره فرمان چه کاربردی دارد؟
بنابراین، بیایید شروع به یادگیری کنیم.
مقدمه ای بر Command Window در MATLAB
به یاد داشته باشید که پنجره فرمان، پنجره اصلی است که هنگام بالا آمدن MATLAB در مرکز صفحه نمایش داده می شود و در اینجا، دستورات از پیش تعریف شده تنها با ارائه دستور و مقادیر به ساده ترین شکل اجرا می شوند. اگر این مورد در حال حاضر عادی به نظر می رسد، پس شاید شما مهارت های برنامه نویسی نامشخصی دارید زیرا برنامه نویسان می دانند که در بیشتر زبان ها ابتدا باید دستورات و توابع تعریف شوند.
نه تنها این موارد، بلکه پنجره فرمان نیز مسئولیت دیگری را بر عهده دارد. در برخی از کاربرد ها، زمانی که از پنجره ویرایش استفاده می کنیم، پنجره فرمان نتایج و خروجی های محاسبات را در صورت امکان به ما نشان می دهد. استفاده از پنجره های ویرایش هنوز در آموزش ما مورد بحث قرار نگرفته است، اما می توانید متوجه شوید که پنجره فرمان خروجی عددی و نتایج دستور را زمانی که به آن اجازه می دهیم به ما نشان می دهد.
استفاده از پنجره فرمان برای راهنمای آنلاین
همانطور که قبلاً گفتیم، پنجره فرمان برای اهداف مختلفی استفاده می شود، بنابراین، در ابتدا، راه های مختلف درخواست کمک رسمی از MATLAB را در صورتی که در شرایطی گیر کرده اید و نمی دانید چگونه آن را حل کنید را به شما می گوییم. خوبی MATLAB این است که حداکثر اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهد و به روش های مختلف کمک می کند و برای دانش آموزان ساخته شده است. بنابراین، نه تنها شرایط کمک را در اختیار شما قرار میدهد، بلکه آنها را به سادهترین روش تعریف میکند تا دانشآموزان بدانند در کجای محاسبات مشکل دارند. بنابراین بیایید روند یافتن کمک به روش های مختلف در MATLAB را شروع کنیم. کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:
نرم افزار MATLAB خود را راه اندازی کنید.
- به خط فرمان که در آن >> چشمک می زند بروید.
- شروع به نوشتن دستورات زیر کنید تا بررسی کنید که این دستورانت چه کاری انجام می دهند.
-
help
با نوشتن این مورد در پنجره فرمان خود، لیستی از دستوراتی را دریافت خواهید کرد که MATLAB می تواند با تعریف مقدمه و کدهای آن دستور خاص به شما کمک کند.
-
Help desk
برای شما یک Helpdesk ایجاد می کند و شما را به صفحه رسمی MATLAB هدایت می کند که در آن می توانید گزارش دهید و در مورد مشکلات خود راهنمایی پیدا کنید.
-
topic help
این دستور در مورد یک موضوع خاص به شما کمک می کند. فرض کنید می خواهید در رابطه با دستور “help” MATLAB که در بالا نیز به آن اشاره شد، راهنمایی دریافت کنید. در این دستور میتوانید به جای «topic» «help» را تایپ کنید. شما همیشه جزئیات را دریافت خواهید کرد.
-
Helpwin
این یک دستور ویژه است که برای دریافت لینک راهنما و جزئیات در یک پنجره جداگانه استفاده می شود
-
lookforstring
این یک دستور جالب است که برای ارائه کمک های مرتبط با رشته هایی که در کدها استفاده خواهیم کرد طراحی شده است. اگر با این مفهوم تازه کار هستید، فعلاً از آن صرف نظر کنید زیرا در جلسات آینده به طور مفصل با آن آشنا خواهید شد.
-
demo
این یکی از شگفت انگیزترین دستورات در MATLAB است که در آن می توانید نمونه های demo انواع مختلف کد را تنها با نوشتن یک کلمه بیابید و به صفحه رسمی MATLAB که در آن تمام demo برنامه های مختلف وجود دارد هدایت می شوید.
-
whatsnew
اگر می خواهید فایل های Readme MATLAB را دریافت کنید، فقط باید این دستور را در خط فرمان بنویسید و خروجی مورد نیاز را دریافت کنید.
-
why
این دستور دارای انواع مختلفی از کار است. هر بار که «why» را در خط فرمان خود بنویسید، نوع متفاوتی از جمله با معنای متفاوت دریافت خواهید کرد.
-
home
این دستوری شبیه دستور “clc” است که در آن می توانید به ابتدای خط فرمان بروید و تمام نتایج و نوشته ها از صفحه پاک می شوند و از ابتدا شروع به نوشتن خواهید کرد.
-
global
این دستور برای تعریف متغیر به صورت سراسری استفاده می شود. به عبارت دیگر شما مجبور نخواهید بود که متغیر را بارها و بارها در بخش های مختلف اعلام کنید، بلکه یک بار تعریف می شود و در هر جایی از برنامه قابل استفاده است.
دستورات مربوط به متغیرها و اطلاعات فضای کاری
در اینجا دسته دیگری وجود دارد که با اطلاعات متغیرها یا فضای کاری سروکار دارد، و شما می توانید به راحتی آنها را همانطور که دستورات مورد بحث در بالا را تمرین کرده اید، اجرا کنید. بنابراین در اینجا لیستی از این نوع دستورات خاص آمده است.
-
who
از این دستور برای دریافت تمام متغیرهایی که در فضای کاری که در آن کار می کنید اعلان شده اند استفاده می شود.
-
whos
اگر می خواهید متغیرهای اعلام شده در فضای کاری را به همراه اندازه آنها بشناسید، از این دستور استفاده می کنید. به این ترتیب با افزودن تنها یک کاراکتر می توانید اندازه متغیر را نیز بررسی کنید.
-
clc
گاهی اوقات، یا باید بگویم، بارها، می خواهیم صفحه را پاک کنیم تا کدها و دستورات دیگری را امتحان کنیم. برای این کار، لازم نیست تمام محتوا را انتخاب کنید و سپس بک اسپیس را فشار دهید، بلکه فقط باید یک دستور ساده “clc” بنویسید و تمام داده ها از صفحه شما ناپدید می شوند.
-
clear x,y,z
زمانی را در نظر بگیرید که فقط می خواهید خطوط خاص کد یا متغیرها و سایر کدهایی را که برای شما غیر مفید هستند حذف کنید. سپس از دستور clear به شیوه ای خاص استفاده می کنید که در آن متغیرهایی را که می خواهید از صفحه نمایش و حافظه حذف کنید را مشخص می کنید. به این ترتیب، اعلام و پاک کردن داده ها آسان می شود.
-
fun mlock
همانطور که قبلاً گفتیم، اگر دستورالعملهای کدی را که قرار بود در خط فرمان وجود داشته باشد پاک کنید، ممکن است در کد شما یک فاجعه باشد و در چنین مواردی شما می توانید با قرار دادن نام آن تابع خاص در محل “fun” در این دستور، تابع را قفل کنید.
-
clf
همانطور که در آموزش قبلی خود پنجره شکل را تعریف کردیم، اگر نتایج کد خود را به شکل یک پنجره شکل دارید و می خواهید با کمک یک دستور ساده آن را ببندید، به سادگی این دستور را بنویسید و پنجره ظاهر می شده است بسته می شود.
دستورات مربوط به فایل ها و اطلاعات دایرکتوری
در حین استفاده از MATLAB با مواردی مواجه می شوم که باید در مورد دایرکتوری بسیار فکر کنم و می خواهم اطلاعاتی در مورد فایل های مختلف ذخیره شده در MATLAB به دست بیاورم. بنابراین، دستورات جالبی پیدا کردم که اطلاعات دقیقی در مورد دایرکتوریها و فایلهایی که استفاده میکنم را به طور کارآمد و با جزئیات به من میگویند. برخی از آنها در زیر آورده شده است:
-
cd
دایرکتوری کاری جاری را تغییر می دهد. به نظر می رسد این دستور همان دستوری است که در خط فرمان ویندوز استفاده می کنیم.
-
dir
هدف این دستور دیدن محتوای دایرکتوری جاری است.
-
copyfile
این دستور برای کپی محتوای فایل هایی که روی آن ها کار می کنیم استفاده می شود.
-
rmdir
برای حذف دایرکتوری جاری از MATLAB خود، از این دستور ساده استفاده می کنیم.
-
what
دستور جالبی است. با کمک این دستور ساده یک کلمه ای می توانید به تمام داده هایی که روی آنها کار می کنید دسترسی داشته باشید.
اطلاعات عمومی با کمک فرمان
بله درست است. شما می توانید اطلاعات کلی در مورد کامپیوتر خود را با کمک دستورات در خط فرمان پیدا کنید. MATLAB نه تنها به عنوان یک نرم افزار ساده کار می کند که جدا از سایر عملکردهای رایانه کار می کند، بلکه به سیستم داخلی رایانه شخصی شما نیز متصل است. به عنوان مثال، اگر می خواهید اطلاعات اولیه رایانه شخصی خود را بدانید، باید دستورات زیر را وارد کنید:
-
clock
این دستور مورد علاقه من است. با نوشتن آن در خط فرمان خود می توانید زمان و تاریخ را به شکل ساعت دیواری برداری داشته باشید.
-
ver
لایسنس و نسخه MATLAB با کمک این دستور قابل مشاهده است.
-
bench
این دستور باید زمانی استفاده شود که می خواهید رایانه خود را با دستگاه های دیگر در حین اجرای MATLAB مقایسه کنید.
-
computer
بسیاری از مواقع افراد از نوع و مشخصات کامپیوتر اطلاعی ندارند و با کمک این دستور می توانند آنها را پیدا کنند.
در نظر داشته باشید که MATLAB هم مانند برخی از زبان های برنامه نویسی زبانی حساس به حروف بزرگ و کوچک است و بنابراین اگر این دستورات را با املای متفاوت قرار دهید یا نحوه نوشتن را که قرار بوده تغییر دهید، با خطا مواجه خواهید شد. معمولاً اگر حروف بزرگ یا یک یا دو کاراکتر تغییر کند، MATLAB به شما پیشنهاد می دهد و بنابراین می توانید به راحتی کلید enter را فشار دهید و کار مورد نیاز را از MATLAB دریافت کنید. در غیر این صورت باید دستور دقیق را بنویسید.
نمونه هایی از مسائل عددی در خط فرمان MATLAB
اکنون با اصول اولیه و دستورات آسانی که در خط فرمان استفاده می شود آشنا هستید، می توانید به راحتی از خط فرمان برای مسائل مختلف عددی استفاده کنید. اکنون MATLAB را شروع می کنیم و ساده ترین مسائل عددی را حل می کنیم و سپس به سمت مسائل پیچیده تر می رویم.
ابتدا به معادله ای که در MATLAB حل می کنیم نگاه کنید.
4x+2=18
در اینجا x متغیر است و ما می خواهیم مقدار این متغیر را پیدا کنیم. بنابراین، ما از کد زیر برای دریافت خروجی مورد نیاز استفاده می کنیم. حتما می دانید که ۱۸ سمت راست به سمت چپ منتقل می شود و بنابراین معادله به رابطه زیر تبدیل می شود:
4x + 2 – 18= 0
4x -18 = 0
ما این مسئله را در MATLAB می نویسیم و نتیجه را بصورت زیر خواهیم گرفت:
همانطور که با کمک این تصویر متوجه شدید، ما متغیری را با نام ” equation” اعلام می کنیم و سپس مقادیر x و ثابت را به آن وارد می کنیم. به طور پیش فرض MATLAB معادله را از سمت راست می خواند و سمت راست ترین مقدار را ثابت می خواند و پس از آن حرکت به سمت چپ مقدار چند جمله ای را افزایش می دهد. بنابراین، MATLAB متوجه شد که ۴ مقدار متغیر x است.
معادله دیگری را در نظر بگیرید که به صورت زیر نشان داده شده است:
34x۴ +۴۵x² -۱۲=۰
در اینجا می بینید که درجه سوم متغیر x وجود ندارد، بنابراین به جای این مقدار، صفر می نویسیم. بنابراین کد و خروجی معادله داده شده در بالا عبارتند از:
برای بیان معادله می توانید از هر کلمه ای به جای ” equation ” استفاده کنید. با این حال، مراقب باشید، باید کلمه دقیق را در دستور roots بنویسید تا به نتایج دلخواه برسید. دستور roots به سادگی معادله را می گیرد، آن را حل می کند و نتیجه را فوراً در اختیار ما قرار می دهد.
بنابراین، امروز چیزهای زیادی در مورد خط فرمان یاد گرفتیم و دستورات شگفت انگیز مربوط به MATLAB را دیدیم که وقتی در خط فرمان نوشته می شد، اطلاعات مفید مورد نیاز را در اختیار ما قرار می داد و اکثر آنها را در طول آموزش بررسی کردیم. تکلیف شما بررسی دستوراتی می باشد که در این آموزش آورده نشده است و دریافت نتایج مربوط به MATLAB است. در جلسه بعد محاسبات پیچیده را انجام خواهیم داد و اکنون شما آماده دریافت پاسخ محاسبات و کدهای پیچیده هستید پس برای کارهای بیشتر با ما همراه باشید.
در اینجا به پایان بخش آموزش نرم افزار Matlab رسیدیم امیدوارم که این مطالب براتون مفید بوده باشه.منتظر آموزش های بعدی ما باشید.خیلی خوشحال میشیم اگر در رابطه با این مطلب نظرتون رو ثبت بفرمایید.تشکر
نویسنده : محسن فراهانی
پیشنهاد : اگر شما مسلط به نرم افزار متلب هستید و به دنبال انجام پروژه با این نرم افزار می باشید میتوانید به صفحه استخدام برنامه نویس پروژه های متلب مراجعه نمایید و اطلاعات لازم در این حوزه و نحوه همکاری با کافه پروژه را مطالعه کنید.
ناگفته نماند یکی از از رقبای اصلی نرم افزار متلب زبان برنامه نویسی پایتون است که از قابلیت ها و محبوبیت خاصی برخوردار است که در آموزش های دیگر به این زبان نیز برای انجام پروژه پایتون پرداخته ایم.
اگر به دنبال یادگیری متلب هستید به شما تبریک میگوییم.این ابزار بسیاز جذاب و پولساز است.متلب یک ابزار بسیار کاربردی برای انجام پروژه هوش مصنوعی ، انجام پروژه مهندسی صنایع ، انجام پروژه مهندسی برق ، انجام پروژه مهندسی مکانیک ، انجام پروژه مهندسی شیمی ، انجام پروژه مهندسی پزشکی ، انجام پروژه مهندسی عمران و … می باشد.لطفا آموزش های ما را دنبال کنید.
برخی از حوزه های دیگری که میتوانید در کافه پروژه ، پروژه سفارش دهید :
سفارش ساخت افزونه یا پلاگین وردپرس
فریلنسر هستید و مهارت انجام پروژه ای را دارید؟
اگر شما فریلنسر هستید و توانایی انجام پروژه ای را در یک رشته یا حوزه ای خاص دارید برای فعالیت در سایت کافه پروژه و کسب درآمد می توانید در سایت ثبت نام کنید و پروژه هایی با مهارت انتخاب خود را مشاهده کنید.جهت ثبت نام و ثبت رزومه خود در سایت از طریق دکمه پایین صفحه در سایت عضو شوید.
نحوه سفارش پروژه در سایت کافه پروژه :
اگر پروژه ای دارید که میخواهید آن را برون سپاری کنید کافی است در سایت کافه پروژه ثبت نام کنید و پروژه خود را ثبت نمایید.پروژه شما هر چه که باشد حتما مجری برای آن وجود دارد.جهت ثبت نام و ثبت سفارش پروژه خود برروی دکمه زیر کلیک نمایید.
بدون دیدگاه