نحوه افزایش فضای کاری در پروتئوس (Proteos)

سایت کافه پروژه درنظر دارد با توجه به درخواست های کاربران عزیز آموزش نرم افزار پروتئوس را بصورت گام به گام در سایت قرار داده تا بتواند گامی کوچک در راه گسترش فرهنگ آموزش و یادگیری بردارد.در قسمت قبل با شبیه سازی اولین پروژه الکترونیک در Proteus ISIS آشنا شدیم و در این قسمت به نحوه افزایش فضای کاری در پروتئوس (Proteos) خواهیم پرداخت.

لازم به ذکر است این آموزش برای دانشجویانی که میخواهند انجام پروژه دانشجویی خود را خودشان به عهده بگیرند بسیار پایه ای و مناسب است.انجام پروژه توسط خود شخص همیشه دلنشین تر ار از برون سپاری آن است.اما اگر قصد برون سپاری پروژه خود را دارید سایت کافه پروژه برای انجام پروژه پروتئوس بصورت تجاری و دانشجویی مجریان با تجربه ای دارد که میتواند شما را در انجام پروژه هایتان یاری نماید.

پست امروز درباره نحوه افزایش فضای کاری در پروتئوس است. این سومین آموزش ما در سری آموزش Proteus است. این یک آموزش کاملاً ساده است و همراه با این ترفند، چند ویژگی پرکاربرد یا Proteus را نیز به اشتراک خواهیم گذاشت.

در نرم افزار پروتئوس دیده اید که یک مستطیل آبی وجود دارد که به عنوان فضای کاری در پروتئوس در نظر گرفته می شود. این ناحیه ثابت است و به خودی خود افزایش یا کاهش نمی یابد. بنابراین اگر با طراحی مدارهای نامرتب سروکار داریم، باید این فضا را افزایش دهیم، که امروز قصد داریم در مورد آن بحث کنیم. بیایید با نحوه افزایش Workspace در Proteus شروع کنیم:

چگونه فضای کاری را در پروتئوس افزایش دهیم؟

  • اول از همه، اگر بر روی پروژه‌ای در پروتئوس کار می‌کنید، بدون دلیل فضای کار را افزایش ندهید زیرا وقتی فضای کاری را افزایش می‌دهید، قطعات خیلی ریز می‌شوند و مرتب کردن یا اتصال آنها به یکدیگر بسیار دشوار است.
  • بنابراین، پیشنهاد من این است که به استفاده از اندازه پیش فرض ادامه دهید، مگر اینکه مدار شما به هم ریخته باشد و واقعاً به فضای بیشتری نیاز داشته باشید.
  • ابتدا نرم افزار Proteus را باز می کنیم و قطعات کمی را در آن قرار دهیم، به عنوان مثال من فقط میکروکنترلرهای PIC را برای پوشش فضای موجود قرار می دهم، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است:

چگونه فضای کاری را در پروتئوس افزایش دهیم؟

  • در شکل بالا مشاهده می کنید، من به طور تصادفی ۸ میکروکنترلر PIC را برای پر کردن فضای کاری قرار داده ام.
  • حالا فرض کنید می خواهم چهار میکروکنترلر دیگر را در این فایل شبیه سازی پروتئوس اضافه کنم، جایی برای اضافه کردن آنها وجود ندارد.
  • اکنون برای افزودن قطعات بیشتر، باید اندازه فضای کاری موجود در نرم افزار Proteus را افزایش دهیم.
  • برای انجام این کار، روی Systems در نوار منوی بالا کلیک کنید و سپس بر روی Set Sheet Sizes مانند شکل زیر کلیک کنید:

 

نحوه افزایش فضای کاری در پروتئوس در کافه پروژه

  • حالا وقتی روی آن کلیک می کنید، یک پنجره پاپ آپ جدید باز می شود، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است.

آموزش پروتئوس

  • در شکل بالا مشاهده می کنید، شش اندازه برای انتخاب کاربر در دسترس قرار داده شده است.
  • پنج مورد اول A0-A4 اندازه های ثابت هستند در حالی که مورد ششم تعریف شده توسط کاربر است و می توانید آن را به هر اندازه ای که می خواهید تنظیم کنید.
  • اندازه پیش فرض فضای کاری در پروتئوس A4 است که اولین گزینه است یعنی ۱۰ اینچ در ۷ اینچ.
  • بنابراین، اکنون بیایید این انتخاب را تغییر دهیم و من گزینه پنجم را انتخاب می کنم، بنابراین اکنون اندازه آن ۱۵ اینچ در ۱۰ اینچ است، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است:

آموزش نرم افزار پروتئوس

  • اکنون از شکل بالا کاملاً مشخص است که اندازه فضای کاری افزایش یافته است.
  • ما همان ۸ میکروکنترلر PIC را داریم اما اکنون فضای آزاد بیشتری داریم.

 

کلیک راست برای حذف قطعات

  • Proteus یک راه حل سریع برای حذف هر قطعه یا سیم دارد.
  • شما باید ۲ مرتبه بر روی قطعه / سیم خود کلیک راست کنید و از فضای کاری removed/deleted می شود.
  • این بسیار مفید است، به خصوص در طراحی شبیه سازی های پیچیده.

 

ترمینال پیش فرض در پروتئوس

  • بیایید در مورد ترمینال پیش فرض نیز بحث کنیم، که برای سازماندهی و شفاف نگه داشتن شماتیک استفاده می شود.
  • همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، می‌توانیم ابتدا روی Terminals Mode کلیک کرده و سپس روی Default کلیک کنیم.

ترمینال پیش فرض در پروتئوس

  • در آموزش قبلی ما یک مدار LED ساده طراحی کرده ایم، بنابراین بیایید تغییرات کوچکی در آن ایجاد کنیم، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است:

آموزش مدار در پروتئوس

  • در شکل بالا می بینید که من سیم ها را حذف کرده و این ترمینال های پیش فرض را در دو طرف قرار داده ام.
  • برای حذف این سیم ها، من به سادگی روی هر سیم دوبار کلیک راست کرده و این ترمینال ها را قرار داده ام.
  • اکنون روی هر ترمینال دو بار کلیک کنید و نامی مانند شکل زیر برای آن وارد کنید:

یادگیری نرم افزار پروتئوس

همانطور که در شکل بالا مشاهده می کنید، دو ترمینال بالا ترمینال ۱ و دو ترمینال زیر ترمینال ۲ نامگذاری شده اند.

  • بنابراین، اگرچه این پایانه ها به یکدیگر متصل نیستند، اما پروتئوس “ترمینال های همنام” را متصل در نظر می گیرد.
  • اگر اکنون شبیه سازی خود را اجرا کنیم، نتایج مشابهی را دریافت خواهیم کرد، همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است:

آموزش تخصصی پروتئوس

این ترمینال‌های پیش‌فرض بسیار مفید هستند، مانند پروژه‌های پیچیده، اضافه کردن سیم‌های زیاد، شبیه‌سازی را کاملاً کثیف می‌کند. (ما از آنها در آموزش های آینده بسیار استفاده خواهیم کرد)

بنابراین، به این ترتیب می توانید به راحتی فضای کاری را در Proteus ISIS افزایش دهید.

نویسنده : محسن فراهانی

کاربردهای نرم افزار پروتئوس برای انجام پروژه ها :

نرم افزار پروتئوس یک ابزار بسیار کاربردی برای انجام پروژه الکترونیک ، انجام پروژه طراحی مدارات pcb ، انجام پروژه طراحی مدارهای واسط ، انجام پروژه مدار الکتریکی ، انجام پروژه مدار منطقی ، انجام پروژه مدارها و سیستم های مجتمع CMOS می باشد.

قابل ذکر است که برای یادگیری نرم افزار پروتئوس باید از اهمیت این نرم افزار در انجام پروژه برق آشنا شوید تا با انگیزه و هدف بالاتری به فراگیری آن بپردازید.

انجام پروژه با نرم افزارهای دیگر مهندسی برق :

نرم افزارهای زیادی برای انجام پروژه های مهندسی برق موجود هستند که به نوعی رقیب نرم افزار پروتئوس نیز هستند.از جمله این نرم افزارها که پروژه های برق را انجام میدهند عبارتند از  : پروژه مولتی سی ، پروژه Hspice ، انجام پروژه Pspice ، پروژه LTspice ، پروژه PSIM ، پروژه اتوکد الکتریکال ، پروژه ADS ، پروژه متلب ، پروژه آردوینو ، پروژه AVR ، پروژه VHDL ،  پروژه رزبری پای ، پروژه اورکد ، پروژه سیلواکو ، پروژه ماکسول ، پروژه دیگسایلنت ، پروژه LabVIEW ، پروژه آلتیوم دیزاینر.

پیشنهاد : اگر شما مسلط به نرم افزار پروتئوس هستید و به دنبال انجام پروژه با این نرم افزار می باشید میتوانید به صفحه استخدام فریلنسر پروتئوس  و درصورتی که در حوزه الکترونیک و نرم افزارهای دیگر آن مهارت دارید به صفحه استخدام فریلنسر الکترونیک مراجعه نمایید و اطلاعات لازم در این حوزه و نحوه همکاری با کافه پروژه را مطالعه کنید.

سایت کافه پروژه علاوه بر انجام پروژه های پروتئوس ، انجام تحقیق علمی ، انجام مقاله کنفرانسی  و انجام سمینار کارشناسی ارشد در حوزه proteus را نیز انجام می دهد که میتوانید با سفارش تحقیق در این حوزه نیز با سایت همکاری نمایید.

برخی از پروژه هایی که در کافه پروژه با حوزه ها و نرم افزارهای مختلف انجام می شوند :

انجام پروژه برنامه ریزی هوشمند

انجام پروژه برنامه سازی پیشرفته

انجام پروژه برنامه نویسی

انجام پروژه برنامه نویسی به زبان C

انجام پروژه برنامه نویسی دسکتاپ

در اینجا به پایان بخش آموزش نرم افزار پروتئوس رسیدیم امیدوارم که این مطالب براتون مفید بوده باشه.منتظر آموزش های بعدی ما باشید.خیلی خوشحال میشیم اگر در رابطه با این مطلب نظرتون رو ثبت بفرمایید.تشکر

فریلنسر هستید و مهارت انجام پروژه ای را دارید؟

اگر شما فریلنسر هستید و توانایی انجام پروژه ای را در یک رشته یا حوزه ای خاص دارید برای فعالیت در سایت کافه پروژه و کسب درآمد می توانید در سایت ثبت نام کنید و پروژه هایی با مهارت انتخاب خود را مشاهده کنید.جهت ثبت نام و ثبت رزومه خود در سایت از طریق دکمه پایین صفحه در سایت عضو شوید.

نحوه سفارش پروژه در سایت کافه پروژه :

اگر پروژه ای دارید که میخواهید آن را برون سپاری کنید کافی است در سایت کافه پروژه ثبت نام کنید و پروژه خود را ثبت نمایید.پروژه شما هر چه که باشد حتما مجری برای آن وجود دارد.جهت ثبت نام و ثبت سفارش پروژه خود برروی دکمه زیر کلیک نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *