مدیریت ذخیره سازی و دستیابی اطلاعات

داده های اطلاعاتی به عنوان یکی از منابع حیاتی سازمان شناخته می شود و بسیاری از سازمان ها با اطلاعات و دانش سازمانی خود مانند سایر دارایی های ارزشمندشان برخورد می کنند .
نکته: داده اطلاعاتی (Data) به اطلاعات خام سازمان اتلاق می‌شود و اطلاعات (Information) به داده‌های پردازش شده. همچنین داده های پردازش شده پس از طبقه بندی و آنالیز به دانش سازمان (Knowledge) تبدیل می گردند.

داده کاوی

حال تصور نمایید، دسترسی به اطلاعات (Information) در شرایطی که داده‌ها به روش نامناسبی نگهداری شوند و یا روش ضابطه مندی جهت دستیابی به آنها وجود نداشته باشد تا چه حد مشکل است . برای رسیدن به یک سیستم اطلاعاتی مناسب، داده‌ها می بایست به صورتی منطقی طبقه بندی و ذخیره شوند تا استفاده از آن ها ساده‌تر بوده، با کارایی بیشتری تحلیل شوند و سریعتر مورد استفاده قرار گیرند و در نتیجه مدیریت بهتری بر آن ها اعمال شود.

داده کاوی

ساختار بانک اطلاعاتی سازمان:

داده های سازمان ها در انواع بانک های اطلاعاتی و با ساختارهای متنوعی ذخیره می‌گردند . طراحی و سازماندهی این ساختارها، بکارگیری و انتقال به بانک‌های اطلاعاتی پیشرفته و بهینه سازی آن ها یکی خدماتی است که توسط واحدهای فناوری اطلاعات ارایه می شود .

داده کاوی

داده­کاوی چیست؟

فناوری­های نوین اطلاعاتی و ارتباطی، و همچنین تکنولوژی­های پشتیبان تصمیم، با جمع­آوری، ذخیره، ارزیابی، تفسیر و تحلیل، بازیابی و اشاعه اطلاعات و دانش به کاربران خاص، می­توانند در اطلاع­یابی به­موقع، صحیح و مورد­نیاز به افراد تاثیر زیادی داشته­باشند. یکی از ابزارهای مورد استفاده در این فناوری­ها، داده کاوی می باشد. داده­کاوی شامل استفاده از ابزار­های پیشرفته تحلیل داده به منظور کشف الگو­های معتبر، از قبل نا­شناخته و روابط در مجموعه داده­های بزرگ است. این ابزار­ها، مدلهای آماری، الگوریتم­های ریاضی و متد­های یادگیری ماشین (الگوریتم­هایی که عملکرد خود را از طریق تجربه به­صورت اتوماتیک بهبود می­دهند) می­باشد. داده­کاوی فراتر از جمع­آوری و مدیریت داده است، و شامل تجزیه و تحلیل و پیش­گویی می­شود. نام دیگر آن کشف دانش در پایگاه داده یا به اختصار KDD است .

داده کاوی

داده­کاوی می­تواند روی داده­های کمی، متنی، یا چند­رسانه­ای انجام­گیرد. کاربرد­های آن شامل موارد زیر می­باشد :

– قوانین وابستگی: الگو­هایی که در آن وجود یک آیتم دلالت بر وجود آیتم دیگر دارد،

– کلاس­بندی: انتساب الگو­ها به یک مجموعه کوچک از کلاس­های از قبل تعریف شده به وسیله­ کشف بعضی روابط بین ویژگی­ها،

– خوشه­ بندی: گروه­بندی مشتریان یا مجموعه الگو­هایی که ویژگی­های مشابهی دارند،

– پیش­گویی: کشف الگو­ها برای پیش­گویی منطقی درباره آینده،

– تحلیل مسیر یا الگو­های ترتیبی: الگو­هایی که در آن یک رخداد منجر به وقوع رخداد دیگر می­شود.

داده­کاوی یک تکنولوژی جدید نیست ولی کاربرد آن به­طور معناداری در بخش­های مختلف خصوصی و عمومی رو­به­رشد بوده و عموما صنایعی چون بانک، بیمه، پزشکی و خرده­فروشی از داده­کاوی به هدف کاهش هزینه­ها، افزایش تحقیقات و افزایش فروش استفاده می­کنند.

 

از شما دوستان عزیز که این مطلب آموزشی را دنبال نموده اید تشکر می کنیم و شما را دعوت میکنیم که برای فراگیری داده کاوی مطالب ما را دنبال کنید.این مطالب برای افزایش دانش شما در سایت قرار داده شده و کمک زیادی در یادگیری شما در انجام پروژه داده کاوی خواهد نمود.

فریلنسر هستم و مهارت انجام پروژه ای را دارم!

اگر شما فریلنسر هستید و توانایی انجام پروژه ای را در یک رشته یا حوزه ای خاص دارید برای فعالیت در سایت کافه پروژه و کسب درآمد می توانید در سایت ثبت نام کنید و پروژه هایی با مهارت انتخاب خود را مشاهده کنید.جهت ثبت نام و ثبت رزومه خود در سایت از طریق دکمه پایین صفحه در سایت عضو شوید:

نحوه سفارش پروژه در سایت کافه پروژه :

اگر پروژه ای دارید که میخواهید آن را برون سپاری کنید کافی است در سایت کافه پروژه ثبت نام کنید و پروژه خود را ثبت نمایید.پروژه شما هر چه که باشد حتما مجری برای آن وجود دارد.جهت ثبت نام و ثبت سفارش پروژه خود برروی دکمه زیر کلیک نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *